Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Gemengd koor Cantiqua is een koor uit Tilburg. Het koor staat in de regio Midden Brabant bekend om de hoge kwaliteit van zijn uitvoeringen tijdens missen en concerten.  De vaste 'thuisbasis' van ons koor is de Petrus Donderskerk van de parochiegemeenschap De Vlaspit aan de Enschotsestraat te Tilburg. Cantiqua probeert het musiceren op een verantwoord niveau te combineren met de nodige gezelligheid onder elkaar.

Het koor bestaat medio 2020 uit 35 actieve leden (2 dirigenten, organist, 10 sopranen, 11 alten, 4 tenoren en 7 bassen). Naast het verzorgen van de zang tijdens de eucharistievieringen in de 'eigen' kerk zingt ons koor ook regelmatig in andere parochiekerken in Tilburg en omstreken. Ook wordt er op verzoek gezongen bij uitvaarten, huwelijksmissen of huwelijksjubilea.

Het koor heeft diverse commissies. Zo is er een activiteitencommissie, een concertcommissie, een p.r.-commissie en een programmacommissie. Vier keer per jaar verschijnt het verenigingsblad 'Dubbelfforte'. In 2011 is gestart met een digitale nieuwsbrief. U kunt zich hier op de nieuwsbrief abonneren.

Wij repeteren iedere vrijdagavond van 20.00 uur tot ± 22.15 uur in MFA De Symfonie, Eilenbergstraat 250 te Tilburg. Kijk voor de repetitietijden van Klassiek en Concert onder 'Drie afdelingen'. Heeft u interesse om mee te zingen, kom dan eens luisteren op een van onze repetitieavonden. Nieuwe leden van alle stemsoorten zijn van harte welkom. De enige eis is dat u zuiver kunt zingen. Voor meer informatie kunt u terecht bij onze secretaris: mevrouw Joke van Knegsel, telefoon: (013) 850 97 93 (e-mail: secretariaatcantiqua@gmail.com).