Vacature dirigent voor concertkoor

Vacature dirigent voor concertkoor

Een financieel gezonde en onafhankelijke vereniging met grote sociale cohesie en een sterk bestuur zoekt voor haar concertafdeling een nieuwe dirigent.

Cantiqua Concert bestaat uit enthousiaste, ervaren zangers.
Tweemaal per jaar geven wij een concert waarbij we mede aangewezen zijn op inzet van gast/projectzangers. Ook samenwerking met andere koren gaan we zeker niet uit de weg. We blijven uitdagingen zoeken m.b.t. repertoire en podiumpresentatie.   

We zoeken een dirigent die wil werken met een goed georganiseerd, sociaal en gezellig koor, dat bestaat uit gedreven zangers, die thuis muziek kunnen en willen instuderen.

De laatste jaren zijn we er naartoe gegroeid om met minder leden en beperkte middelen, toch kwalitatief goede uitvoeringen neer te zetten, waarbij we met trots terug kunnen kijken op een rijk muzikaal verleden. Zie hiervoor de pagina's op deze website,

Wat verwachten wij:

Je hebt de durf en de visie om een bijdrage te leveren aan de blijvende ontwikkeling van ons koor.
Je beschikt over de kwaliteit om mensen uit te dagen en te verbinden.
Je zorgt samen met de concertcommissie voor de programmering, de planning van de repetities en de bijbehorende scholingsactiviteiten.
Je bent in staat het koor tijdens de repetities zelf te begeleiden op de piano.
Je beschikt over een afgeronde HBO-opleiding koordirectie, inclusief orkestdirectie, of je bent daarvoor aan het studeren.
Enige ervaring met het leiden van amateurkoren is wenselijk.
Je bent beschikbaar op de dinsdagavond.

Wat bieden wij:

Contract op ZZP-basis.
Salaris volgens KCZB-tarieven tot het maximum van Bachelor (PD praktijkdiploma Koordirectie), waarbij we rekening houden met opleiding en ervaring. 
Vervanging bij afwezigheid kan geregeld worden. 

Voor nadere informatie kun je terecht bij onze voorzitter:
Rob Waijers (telefoon: 06-13010424)
of via het secretariaat: secretariaatcantiqua@gmail.com

Geïnteresseerd?

Stuur je CV en je motivatie vóór 1 augustus 2023 naar onze secretaris Joke van Knegsel: secretariaatcantiqua@gmail.com

Bericht van Arjan:

3 juni jl. dirigeerde ik na 13 jaar mijn laatste concert bij Cantiqua Concert, de concerttak van Gemengd Koor Cantiqua . Het koor is nu op zoek naar een nieuwe dirigent. Wat je in je schoot geworpen krijgt: een kleine maar trouwe kern van zeer gedreven amateurzangers, een behoorlijke pool projectzangers, en een goed geoliede vereniging met een uitstekend bestuur en concertcommissie. Binnen deze structuur heb ik als dirigent veel uiteenlopende projecten kunnen realiseren, van Matthäus Passion tot zelf gecomponeerde cantates, van traditionele koorconcerten tot semi-scenische projecten met koorregie. Welke ideeën je ook hebt, ze vinden altijd een gewillig oor bij deze vereniging, en er wordt altijd gedacht vanuit mogelijkheden. Van harte aanbevolen, zeker ook voor studenten koordirectie.