Pianist/Organist

Pianist/Organist

Maurick Reuser is een pianist, componist en presentator uit Tilburg die zich interesseert in Japanse kunst en cultuur. Momenteel onderzoekt hij de mogelijkheden om Japanse muziek en cultuur te integreren in pianomuziek. Daarnaast werkt hij intensief in kamermuziekensembles en ook als begeleider van zangers en koren. Hiernaast heeft hij ruimte ervaring als orkestpianist, klavecinist en fortepianist. Volgens zijn collega’s: ”Maurick is tevoorschijn gekomen als een veelzijdige artiest en muzikant. Hij is meester in compositie en begeleiding!” In zijn vrije tijd houdt Maurick van Japans leren, in de natuur wandelen en boeken lezen.

In november 2020 won Maurick de derde nationale prijs van het Prinses Christina Concours met zijn inzending Memory Lane(2020). Jurylid Vanessa Lann zei in een persoonlijk jurygesprek: ”Verfrissend, reflectief, genuanceerd, contrasterend, gebalanceerd en vakkundig. Dit volwassen werk boeit zowel muzikanten als luisteraars!” Juryvoorzitter Wim Hendrickx zei: ”Iemand die heel veel pijlen op zijn boog heeft. We gaan nog veel van hem horen!”

In de zomer van 2020 studeerde Maurick af van Fontys Hogeschool voor de Kunsten met de Bachelor of Music, waarbij zijn eindrecital met een 9.5/10 werd gewaardeerd. Hij studeert verder met de Master of Music aan FHK. Gelijktijdig studeert hij Bestuurskunde aan Tilburg University. Maurick heeft masterclasses gehad van pianisten zoals Menahem Pressler en Boris Giltburg. 

Kijk voor meer informatie op zijn website, Facebookpagina of luister op zijn Youtube-kanaal.

7 december 2020