Dirigenten

Dirigent Cantiqua Klassiek

Gabrielka Clout is sinds september 2015 de dirigente van Cantiqua Klassiek.

Zij studeerde in 2015 af als koordirigente bij Louis Buskens aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Tijdens haar examen voerde zij de Quatre Motets pour un Temps de Pénitence van Poulenc en het Requiem van Fauré uit met solisten, koor en orkest.

Eerder studeerde Gabrielka viool en piano aan het Conservatorium Maastricht en behaalde zij in 2009 cum laude haar master in correpetitie aan hetzelfde instituut. Zij werkte gedurende 5 jaren als repetitor bij Opera Zuid en bij diverse koren en verenigingen in Maastricht. Daarnaast gaf en geeft zij regelmatig recitals met zangers en instrumentalisten.

De gemengde werkpraktijk bevalt haar als ‘mensen-mens’ goed en haar talent kan zij nu ook inzetten als docent op het Fontys Conservatorium bij de afdeling Muziektheater Klassiek, waar ze werkt met jonge, gepassioneerde zangers. Daarnaast dirigeert zij Gemengd Koor Goirle.

Gabrielka blijft geïnteresseerd in de mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen. Daarom hoopt zij in de toekomst directielessen te volgen bij diverse ‘masters’ zoals Arjan Tien en haar ervaring als koordirigent uit te breiden door onder andere Cantiqua Klassiek op het pad naar de toekomst te leiden.

Voor een bezoekje aan de website van Gabrielke Clout, klik hier.

Dirigent Cantiqua Concert

Door het vertrek van dirigent Arjan van Baest is het koor op zoek naar een dirigent voor deze afdeling.
Klik hier voor alle informatie hierover