Dirigenten

Dirigent Cantiqua Klassiek

Gabrielka Clout studeerde in 2015 af als koordirigente bij Louis Buskens aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Tijdens haar examen voerde zij de Quatre Motets pour un Temps de Pénitence van Poulenc en het Requiem van Fauré uit met solisten, koor en orkest.

Eerder studeerde Gabrielka viool en piano aan het Conservatorium Maastricht en behaalde zij in 2009 cum laude haar master in correpetitie aan hetzelfde instituut. Zij werkte gedurende 5 jaren als repetitor bij Opera Zuid en bij diverse koren en verenigingen in Maastricht. Daarnaast gaf en geeft zij regelmatig recitals met zangers en instrumentalisten.

De gemengde werkpraktijk bevalt haar als ‘mensen-mens’ goed en haar talent kan zij nu ook inzetten als docent op het Fontys Conservatorium bij de afdeling Muziektheater Klassiek, waar ze werkt met jonge, gepassioneerde zangers. Daarnaast dirigeert zij Gemengd Koor Goirle.

Gabrielka blijft geïnteresseerd in de mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen. Daarom hoopt zij in de toekomst directielessen te volgen bij diverse ‘masters’ zoals Arjan Tien en haar ervaring als koordirigent uit te breiden door onder andere Cantiqua Klassiek op het pad naar de toekomst te leiden.

Voor een bezoekje aan de website van Gabrielke Clout, klik hier.

Dirigent Cantiqua Concert

De koordirigent en sopraan Kaiyi Min van Iterson werd geboren in Kaohsiung Taiwan en studeerde aldaar aan de Tainen Theological College and Seminary, waar zij in 2004 haar bachelor of Arts in Kerkmuziek behaalde. In 2005 kwam ze naar Europa om Solozang en koordirectie te studeren aan het Conservatorium van Maastricht. Beide studies sloot zij succesvol af: Masterdiploma voor Solozang en Koordirectie.

Na haar studies nam ze deel aan verschillende zangconcoursen. In 2009 won zij in New York een Honorable mention Award in de New Tang Dynasty Television Singing competition. Ook werd haar in 2009 de Publieksprijs toegekend door de Stichting Nederlandse Vocalisten Presentatie. In 2014 werd  zij door National Theater and Concert Hall, Taipei, Taiwan. toegelaten als classic music young star.

Als dirigent werkt ze met verschillende Nederlandse koren. Ze geeft regelmatig stemtraining in Nederland, België, Verenigd Koninkrijk, Taiwan en Maleisië. Min geeft aan dat het voor haar belangrijk is dat iedereen in het koor zich op zijn of haar gemak voelt, en ze besteedt daar vanuit haar achtergrond met behulp van geweldloze (of verbindende) communicatie veel aandacht aan.

Uitnodigingen volgden bij Barokensemble Ribattuta musica o.l.v. Andreas Küppers, Het Gelders Orkest o.l.v. Joop Schets en de Koninklijke Marinierskapel o.l.v. Harmen Cnossen in een speciaal voor haar stem gecomponeerd werk voor sopraan en blaasorkest. Verder is zij sopraansoliste in oratoria, onder meer de Mattheüs Passion van Bach, Messiah van Händel, Die Schöpfung en Jahreszeiten van Haydn en Carmina Burana van Orff staan op haar repertoire.

foto Gabrielka Clout: RvD Photo
foto Kaiyi Min: Michiel van Eeden