Dirigent en organist

Dirigent Cantiqua Klassiek

Gabrielka Clout is sinds september 2015 de dirigente van Cantiqua Klassiek.

Zij studeerde in 2015 af als koordirigente bij Louis Buskens aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Tijdens haar examen voerde zij de Quatre Motets pour un Temps de Pénitence van Poulenc en het Requiem van Fauré uit met solisten, koor en orkest.

Eerder studeerde Gabrielka viool en piano aan het Conservatorium Maastricht en behaalde zij in 2009 cum laude haar master in correpetitie aan hetzelfde instituut. Zij werkte gedurende 5 jaren als repetitor bij Opera Zuid en bij diverse koren en verenigingen in Maastricht. Daarnaast gaf en geeft zij regelmatig recitals met zangers en instrumentalisten.

De gemengde werkpraktijk bevalt haar als ‘mensen-mens’ goed en haar talent kan zij nu ook inzetten als docent op het Fontys Conservatorium bij de afdeling Muziektheater Klassiek, waar ze werkt met jonge, gepassioneerde zangers. Daarnaast dirigeert zij Gemengd Koor Goirle.

Gabrielka blijft geïnteresseerd in de mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen. Daarom hoopt zij in de toekomst directielessen te volgen bij diverse ‘masters’ zoals Arjan Tien en haar ervaring als koordirigent uit te breiden door onder andere Cantiqua Klassiek op het pad naar de toekomst te leiden.

Voor een bezoekje aan de website van Gabrielke Clout, klik hier.

Dirigent Cantiqua Concert

Componist/dirigent Arjan van Baest (Tilburg, 1969) gaat graag nieuwe uitdagingen aan met enthousiaste muzikanten die zijn passie voor de muziek delen. Hij legt zich daarbij niet vast op een bepaald genre. Zijn brede muzikale belangstelling wordt weerspiegeld in de composities die hij schrijft en in het uiteenlopende repertoire dat hij dirigeert.

Arjan is artistiek leider/dirigent van Cantiqua Concert. Daarnaast is hij dirigent van het koor van de Dominicuskerk in Amsterdam en artistiek leider/dirigent van Stichting Bachcantates Tilburg en FBach Koor en Orkest. Arjan werkt regelmatig samen met componist/dirigent Tom Löwenthal, bijvoorbeeld als medecomponist in het Duitse theatercollectief ‘Goldener Kugel’ (Kevelaer), als pianist bij Theaterchor Niederrhein en als organist op de cd ‘Kleinst denkbare bron’ (liturgische muziek op teksten van Huub Oosterhuis). Ook is hij de pianist van Dorine van der Klei in haar programma ‘Berlijn-Broadway’ over het leven van Lotte Lenya.

Arjan is actief in Stichting Muziek Nu en de nieuwe concertserie ‘Pauluskerkconcerten’ in Tilburg. Hij is bestuurslid van de Vrienden Theaters Tilburg. Aan het Fontys Conservatorium werkt hij als onderzoekscoach binnen de Master of Music.

Arjan studeerde orgel en muziektheorie bij Henk de Croon. Aan het Fontys Conservatorium studeerde hij compositie bij Kees Schoonenbeek, koordirectie bij Louis Buskens (cum laude) en orkestdirectie bij Arjan Tien. Aan de Universiteit van Tilburg promoveerde hij in de Letteren op een proefschrift over muziek, tekst en betekenis.

Voor een bezoekje aan de website van Arjan van Baest, klik hier.

Foto: Timo Reisiger

Organist

Henk de Croon studeerde orgel bij Maurice Pirenne en theorie der muziek bij Jan van Dijk aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Daar doceerde hij later algemene vakken en en theorie der muziek. Hij is sinds 1975 als vaste organist verbonden aan de Petrus Donderskerk.

foto Gabrielka Clout: RvD Photo
foto Arjan van Baest: Deuxbleus Fotografie – Michelle Peeters
foto Henk de Croon: Timo Reisiger