Jubileum

Jubileumjaar 2022

Gemengd Koor Cantiqua (Loven-Besterd) zoekt oud-leden t.b.v. reünie

Gemengd Koor Cantiqua uit Tilburg zal in 2022 haar 100-jarig bestaan vieren. Het koor heeft in de loop van haar bestaan verschillende namen gehad. Menigeen zal het koor nog kennen als het Gemengd Zangkoor Loven-Besterd of misschien zelfs Lovens Kerkkoor.
In 2022 worden er voor het eeuwfeest verschillende activiteiten voor (oud)leden en niet-leden georganiseerd. Te beginnen op zondag 23 januari van 13 tot 17 uur met een reünie/receptie in wijkcentrum De Symfonie in Tilburg-Noord. Dit centrum fungeert al enkele jaren als repetitie- en concertlocatie voor Cantiqua. Het koor wil graag in contact komen met oud-leden van zowel Gemengd Zangkoor Loven-Besterd als van Cantiqua. Alle oud-leden worden uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de start van het jubileumjaar op 23 januari a.s. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor melden bij het secretariaat door een mail te sturen naar secretariaatcantiqua@gmail.com.
Het koor hoopt met zoveel mogelijk belangstellende oud-leden het jubileum te mogen vieren onder het genot van een drankje, een hapje, gezang en veel herinneringen.

Programma in 2022

Zondag 23 januari 2022 tussen 13 en 17 uur:    

Concert om het jubileumjaar in te luiden met reünie en receptie in Wijkcentrum De Symfonie (Tilburg Noord). Cantiqua Klassiek en Cantiqua Concert zingen dan drie blokken van 20 min met feestelijke muziek. Tussen de blokken is er gelegenheid om onder het genot van een drankje/hapje met leden, relaties en oud-leden te praten, foto’s en filmpjes te bekijken e.d. Op deze dag zal ook de jubileum-Dubbelfforte verschijnen.

Tussen 7 maart en 10 april 2022:            

Gaat Cantiqua on tour langs diverse Tilburgse locaties met een programma van gekend repertoire en de mogelijkheid per locatie verzoekjes in te laten dienen. Definitieve locaties worden later bekend gemaakt.

Zondag 5 juni 2022 om 11 uur:

Feestelijke mis in de Petrus Donderskerk olv Gabrielka Clout.

Zaterdag 11 juni 2022:  

Dagje weg met leden en aanhang. Details worden nog verder uitgewerkt.

Zaterdag 5 november 2022 om 20.30 uur:         

Concert in de Tilburgse Concertzaal met muziek van Händel en Vivaldi, mmv het Dordts Kamerorkest.