Jubileum

Jubileumjaar 2022

Gemengd Koor Cantiqua (Loven-Besterd) zoekt oud-leden t.b.v. reünie

Gemengd Koor Cantiqua uit Tilburg viert dit jaar haar 100-jarig bestaan. Het koor heeft in de loop van haar bestaan verschillende namen gehad. Menigeen zal het koor nog kennen als het Gemengd Zangkoor Loven-Besterd of misschien zelfs Lovens Kerkkoor.
Dit jaar worden er voor het eeuwfeest verschillende activiteiten voor (oud)leden en niet-leden georganiseerd. Zo is er op zondag 3 juli van 13.00 tot 17.00 uur de wegens corona verplaatste reünie/receptie in wijkcentrum De Symfonie in Tilburg-Noord. Dit centrum fungeert al enkele jaren als repetitie- en concertlocatie voor Cantiqua. Het koor wil graag in contact komen met oud-leden van zowel Gemengd Zangkoor Loven-Besterd als van Cantiqua. Alle oud-leden worden uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de reünie/receptie op 3 juli 2022. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor melden bij het secretariaat door een mail te sturen naar secretariaatcantiqua@gmail.com.
Het koor hoopt met zoveel mogelijk belangstellende oud-leden het jubileum te mogen vieren onder het genot van een drankje, een hapje, gezang en veel herinneringen.

Programma in 2022

Tussen 7 maart en 10 april 2022:            
Gaat Cantiqua on tour langs diverse Tilburgse locaties met een programma van gekend repertoire en het duo Leistra & Van Baest zal liedjes van Harry Bannink ten gehore brengen.
De concerten zijn in principe alleen toegankelijk voor de eigen bewoners. Maar mocht iemand belangstelling hebben om erbij te zijn, neem dan vooraf even contact op met de betreffende
locatie om te vragen of er plaats is.

De locaties en datums zijn:

- Villa Maria
   woensdagmiddag 9 maart 2022. Aanvang 14:00 uur.

- Woonzorgcentrum De Heikant
   donderdagmiddag 10 maart 2022. Aanvang 14:30 uur.

- Woonzorgcentrum Padua
   dinsdagmiddag 15 maart 2022. Aanvang 14.30 uur.

- Woonzorgcentrum Joannes Zwijsen
   maandagmiddag 21 maart 2022. Aanvang 14.30 uur.

- Woonzorgcentrum De Eikelaar - 't Heem
   vrijdagmiddag 25 maart 2022. Aanvang 14.30 uur.

 

Fragment uit Gloria van A. Vivaldi tijdens optreden op 25 maart 2022 in Woonzorgcentrum De Eikelaar in Udenhout i.h.k.v. Cantiqua on tour bij 100-jarig bestaan.


Zondag 5 juni 2022 11.00 uur
Feestelijke mis in de Petrus Donderskerk o.l.v. Gabrielka Clout.

Foto: Jasper van Bladel

Zaterdag 11 juni 2022:  
Dagje weg met leden en aanhang.

Zondag 3 juli 2022 tussen 13.00 en 17.00 uur:    
Reünie en receptie om het jubileumjaar te vieren in Wijkcentrum De Symfonie (Tilburg Noord). Cantiqua Klassiek en Cantiqua Concert zingen dan drie blokken van 20 min met feestelijke muziek. Tussen de blokken door is er gelegenheid om onder het genot van een drankje/hapje met leden, relaties en oud-leden te praten en foto’s en filmpjes te bekijken. Op deze dag zal ook de jubileumeditie van ons verenigingsblad Dubbelfforte worden uitgereikt aan de deelnemers.
Bent u oud-lid of hebt u een relatie met het koor, dan bent u van harte welkom en kunt u zich aanmelden via secretariaatcantiqua@gmail.com. Kent u iemand die vroeger lid is geweest, geef dit bericht dan aan diegene door.

Voor een foto-impressie van de reünie/receptie klik hier.

Zaterdag 5 november 2022 20.30 uur:         
Concert in de Tilburgse Concertzaal met muziek van Händel en Vivaldi, m.m.v. het Dordrechts Kamerorkest en o.l.v. Arjan van Baest.
Toegangskaarten à € 28 (incl. € 3 servicetoeslag) zijn te bestellen via deze link.

Zie ook onze concertpagina.